Codenames: Et super selskabsspil for skarpsindige spioner.

Er du den kreativt tænkende mesterspion vi lige står og mangler?
Jobbet kræver is i maven og du må ikke lade dig stresse under press.

I Codenames påtager du dig rollen som den udspekulerede mesterspion, som kan finde på de helt rette ledetråde for at hjælpe sine holdkamarater. Eller som en af de skarpsindige hjælpere som skal bruge ledetrådene til at finde frem til de hemmelige undercover agenter. 

Codenames indhold

Spillerne bliver delt op i to hold, et rødt og et blåt. Samtidig lægges 25 agentkort, med hvert sit ord, på bordet. 9 ord tilhører det begyndende hold og 8 ord tilhører det andet. Blandt de 17 agentkort gemmer der sig nogle uvidende, neutrale personer sammen med den frygtede lejemorder.

 Som mesterspion har du adgang til et kort over hvilke agenter der tilhører dit eget hold og hvilke der tilhører dine modstanderes. Din opgave er nu at sige et enkelt ord og et antal, som kan dække over et antal af de agentkort som tilhører dit hold og det antal som ordet dækker over.

 

Ser du f.eks at ordene Bølge, Motor og Åre tilhører dit hold, kunne du sige "Båd 3", så dine holdkammerater ved at de skal finde tre kort som ordet "Båd" har noget at gøre med.

Dine holdkammerater ved nu at de ud fra ordet "Båd" skal finde de tre kort som spionmesteren tænker på. Et efter et skal holdkammeraterne pege på det kort de vil gætte på. Gætter de rigtigt, kan de gætte videre, men peger de på et neutralt kort eller et af modstandernes kort stopper deres tur. Det værste der kan ske er at de peger på den skjulte lejemorder som gør at deres hold taber spillet.

Sjældent har jeg haft Codenames fremme, hvor det ikke har været en success. Det er så nemt at gå til at de fleste kan være med og med den korte spilletid ender det som regl med at sætningen "Skal vi ikke lige tage en omgang til?" bliver brugt.

Som et fantastisk familiespil eller en god filler imellem de tungere spil er Codenames et must have i enhver spilsamling.

Du kan købe Codenames billigt her hos Game Night 

Følg os på Instagram